donderdag 26 maart 2009

KORTE TERUGBLIK - GUITAR MEETING 22 Maart

TOON VAN MIL (Foto: Herman Lelieveld)

CHET ATKINS GUITAR MEETING

Op zondagmiddag 22 maart 2009 werd de jaarlijkse "C.A. Guitar-Meeting" gehouden. Deze keer hadden we besloten om dat in de besloten ruimte van de Raysland Studio in Rhoon te doen. Groot voordeel hierbij was, dat men de geplande "live" opnamen gemakkelijk kon maken. Een zestigtal bezoekers kon zich gelukkig prijzen met de gereserveerde plaatsen. Er hing een aangename en gezellige spanning vanwege de opnamen. Mede door deze atmosfeer werd het een bijzondere meeting met interessante muzikale optredens. De uit Groningen afkomstige Willem Niewold liet het publiek genieten van virtuose fingerstyle-jazz op akoestische gitaar. De tweede gast was Jan van Beveren (misschien wel Neerlands langst spelende Atkins adept). Deze ervaren gitarist liet de vroege Chet-style (50 er jaren) horen en deed dat met verve. Bijzonder smaakvol was ook het optreden van Toon van Mil. Hij liet een aantal eigen stukken horen op zijn prachtige GRETSCH SUPER CHET gitaar, plus enkele Tommy Emmanuel bewerkingen op akoestische gitaar. Als vierde act was er het GL Trio (gitaar/bas/drums). Het optreden bestond uit eigen stukken, een Chet-Medley en enkele jazz/swing standards, gespeeld op een manier zoals dat in de jaren 50 ook door Atkins werd gedaan.
Afgaande op de reakties heeft het publiek een prachtige muzikale "gitaar-middag" beleefd. In de pauze kon men de controlekamer van de studio bekijken en kon men ook de camera-ploeg vragen stellen. (Er verschijnt binnen afzienbare tijd een live-DVD van deze middag). Tevens kon men de showroom van Raysland bekijken, met daarin een prachtige collectie gitaren, w.o. de handgemaakte Breedlove serie.
Rond 17.00 uur kwam er met een swingende finale-uitvoering van "Tenor Madness" (GL Trio) een einde aan een sfeervolle gitaarmiddag in Raysland. Op naar de volgende meeting !

Geen opmerkingen: